keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Napotus kuvaKäytin koiraa aamusella ulkona, huomasin mustarastaan pensasaidan alla. Siinä se napotti paikoillaan, vaikka koiran kanssa käveltiin parin metrin päästä. Takaisin tullessa oli vielä siellä, äkkiä sisälle ja kamera käteen. Siellähän se, tonki pudonneita lehtiä.
Ajattelin, että on loukkaantunut, kun lähelle päästää, mutta kun mallina olisi pitänyt olla, niin pomppi aidan toiselle puolelle. Kiersin pihalle ja odotin, sieltähän se lehahti pölkylle istumaan.
Kuvia otin useampia, mutta kun jostakin innostuu, niin kaikki muu häipyy mielestä. Melkein kaikki kuvat olivat suttusia, säädöt ties mistä. Kuvaan manuaalisesti, joten kaikkia säätöjä ei muista laittaa kohdilleen.

Lintu oli ihan hyvissä voimissa, samoin sen kaksi kaveria, joiden kera se hääri pihassa hieman myöhemmin.

14 kommenttia:

 1. Voi että on täydellisen musta lintu, ja miten liikkumatta hän poseeraakaan :-D

  VastaaPoista
 2. Hyvä lintukuva! Lintuja en kovinkaan hyvin tunne, mutta tuo musta nokka herätti mielenkiintoni. Olin siinä käsityksessä, että mustarastaskoiraalla on keltainen nokka. Googletin vähän aikaa ja selvisi, että nuorilla koirailla nokka on musta. Kaikkea sitä näköjään oppii kun jaksaa olla utelias. :)

  VastaaPoista
 3. Ihme, kun oli paikoillaan! Ovat niin säikkyjä ja ylivarovaisia. Komea kuva!
  Taru

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva nuorukaisesta! Vai vielä suttuinen...

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis ja söpö mustis, aivan kuin hän olisi poseerannut sinulle, oikein hyväkäytöksinen lintu:) Tämä kuva on ainakin tarkka ja hieno.

  VastaaPoista
 6. Muutama kuva oli parempi ja kyllä se siltä vaikutti, että halusi tulla kuvatuksi, kääntyilikin.
  Tuota minäkin ihmettelin,että niin lähelle päästi. Ei se sitten onnistunutkaan, kun niitä kolmea yhdessä yritin hiippailla kuvaamaan.

  VastaaPoista
 7. Mustarastaan laulu on minut huumannut - sirkeä sirputus virkistänyt mielen, kun se on istunut pihapuussa suon laidalla. Mutten aikaisemmin ole nähnytkään koko linnun ulkonäköa. Kiitos kuvasta!

  VastaaPoista
 8. Hauska napottaja, meilläkin mustarastaita pihalla lehtien alta tonkimassa.

  VastaaPoista
 9. Suloinen nappisilmä napottaja. Hyvä kuva. Meillä oli keväällä aika kesy mustarastas, eivät ole hirveän arkoja. Oi niiden laulu! sitä odotan.

  VastaaPoista
 10. Upea kuva mustarastaasta!
  Mäkin kuvasin tänään sitä samanlaista lintua!

  VastaaPoista
 11. Kuin uunista tullut ja hiilellä värjätty.

  VastaaPoista
 12. Olipas kiva että hän sinulle noin esittäytyi oikein mallina. Selvästi on kuvaan otettu asiallisen vakava ilmekin, eihän sitä miten tahansa sopi ilmeillä kun nyt on valokuvaan oikein lähdetty. ;)

  Minä olen muuten huomannut kanssa viime aikoina kuvaamani paljon manuaalisesti. Vähän jotenkin vaivihkaa on niin käynyt. Joskus sitten kun tulee joku äkkitilanne, niin niinhän siinä käy että unohtaa että ehkä automaatti olisi silloin ihan hyväkin heittää päälle. Mutta muuten olen alkanut tykätä manuaalin "vapaudesta", tulee kokeiltua enemmän (ja lisäksi tulee mukavan nostalginen olo kun tulee filmikamera-ajat mieleen :P).

  VastaaPoista