tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kuka osaisi kertoa ja...

mitä vaikkuttaa tuon Google Readerin lopetus heinäkuun alussa, näihin blogeihin.
RSS-syötteet siis lopetetaan ja se merkitsee sitä, että blogien seuraaminen reaaliajassa loppuu. Onko sillä muutakin merkitystä?

Keväällä liityin naamakirjaan ja olen siellä pyörinyt. Se on alkuinnostusta, sillä tämä bloggaaminen on ollut harrastus jo useamman vuoden ja useamman blogin voimin. Blogissa on aiheet ja postaukset tallella ja vaivattomasti saatavilla aikajärjestyksessä.

7 kommenttia:

 1. Google Reader lopetetaan mutta RSS-syötteet pysyy... Pitää vain etsiä toinen ohjelma/sivusto jolla seurata RSS-syötteitä. Mm. Feedly ja Bloglovin "imuroivat" suoraan Google Readerissa seurattavana olevat blogit omaan palveluunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin, että saan sinulta tuota tietoa, luin muuten sinun fb-sivuilta tuosta asiata. Voinpa nyt huohahtaa helpotuksesta:)

   Poista
 2. Ajattelin itse myös siirtyä kuvieni kanssa naamakirjaan, mutta katsotaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo naamakirja on ihan hyvä, ainakin siinä mielessä, että saa heti kommentteja ja joskus ihan vilkasta keskusteluakin saa seurata eri aiheista.
   Blogin kuitenkin aion säilyttää jo senkin takia, että voi tarkastella eri vuosien tapahtumia, sehän on eräänlainen päiväkirja, kuvallinen sellainen.

   Poista
  2. Samaa mieltä kuin Tarja. Blogi säilyttää tiedon, fb-maailma on hektinen. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

   Poista
 3. Itse siirryn käyttämään Feedlyä juuri tuon takia, mitä Anssi tuolla ylempänä sanoi: Feedly hakee omat seurannassa olevat blogit yhdellä klikkauksella Readeristä. Ei tarvitse etsiä jokaista uudelleen. Olen pikku hiljaa tässä Readerin rinnalla totutellut Feedlyn käyttöön, eikä se ihan kauheasti Readerista poikkea. Kyllä siihen luultavasti pian tottuu, eikä kohta muistakaan käyttäneensä mitään muuta :)

  VastaaPoista
 4. Siis vain syötteenlukija Google Reder loppuu. Itse olet käytänyt sekä Feedlyä että Bloglovinia ja päätynyt viimeksi mainittuun. Bloglovin om mielestäni helppokäyttöisempi ja selkeämpi. Toki Feedlyyn tulee koko ajan parannuksia ja varmaankin säätömahdollisuuksia on enemmän, mutta Bloglovin oli helppo oppia. JA hakee Readerista lukulistat yhtä kätevästi. Luen blogin selaimesta, joten olen poistanut sähköposti-ilmoitukset, etteivät turhaan tuki postiani.

  Bloggerin lukuluettelo ja blogroll toimii kuten ennenkin, ken niiden kautta haluaa päivityksiä seurata.

  VastaaPoista