keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Valoisaa, hetken aikaaRuskolankoski, ainoa koski, joka on kävelymatkan päässä.
Vielä oli vettä ja sulaa. Kohta jäätyy, mutta jos vettä riittää, niin saattaa pieni sula säilyä kovienkin pakkasten jäljiltä.
Tuota valoa lähdin metsästämään. Valoa, joka oli niin viettelevän herkkä, suorastaan yltäkylläisen kaunis. Siltä se tuntui, kauan jatkuneen hämäryyden jälkeen.
Valoisa, yksinäinen, pilvikin houkutteli kuvamaan  Astelin vastasataneessa lumessa ja nautin näkymästä, miten voikin olla kaunista, hiljaista. Lähellä pärähtävä moottorisahan ääni rikkoi idyllin. Yritin olla kuuntelematta ja keskityin nauttimaan talven tunnusta.
Valo hiipui pian taivaalta, mutta lumi hohti uutukaisen valkoisena, neitseellisen kauniina. Sanomattakin on selvää, että talven luminen kauneus viehättää.
Lumen painosta kaareutuvat oksat luovat holvikaaria, joiden alta voi kulkea valkeaan unelmaan. Mutta vielä ei ole holvien aika, ehkä myöhemmin, kun lunta tulee riittävästi.
Tätä kuvaa ottaessani satoi jo vettä. Olen tyytyväinen, että ehdin tallentaa muutaman kuvan lumesta ja valosta.
Päivä antoi, mitä aamu lupasi :)

20 kommenttia:

 1. Kauniita ja valoisia kuvia, oispa meilläkin lunta, niin kaikki näyttäisi paljon kirkkaamalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta:) Kyllä se lumi kirkastaa ja lisää valoisuutta.

   Poista
 2. Kun valoa on vähän, niin pienikin valonhäivähdys ilahduttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita:) Kylläse niin tekee. Kurkistin aamulla ikkunasta ja melkoisen vipinän sai aikaiseksi näkymä- AAMURUSKOA- :)

   Poista
 3. Kyllä tuota valoa nyt on hienoa katsella. Meilläkin aurinko näyttäytyi välillä, mutta tuota kuuraa ei vielä ole, luntakin vain hippunen. Odotellaan. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma:) Kuuraa ei täälläkään, kun on niin lauhaa, mutta edellisenä päivänä oli sadellut lunta ja se pysyi iltapäivään asti, kunnes taas satoi vettä.

   Poista
 4. On ollutkin mukavan pehmeä valo, oikein mainioita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tylsä Mörökölli:) Valo oli pehmeää, kun aurinko ei päässyt paistamaan pilvien läpi vaan loistollaan valaisi pilvistä vapaat alueet.

   Poista
 5. Näyttää melkein talvelta. Meillä ei oo enää yhtään lunta. Oli kyllä melkein tippa linssissä kun iltapäivällä vähän aurinko näyttäytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi aina pikkaisen aikaa käy vierailulla. Kyllä se valo eilen sai ilon pintaan, tänäänkin tulee aamusta aurinkoinen.

   Poista
 6. Kauniit talviset kuvat. Meillä ei ole lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska :) Ei täälläkään lunta vielä paljoa ole ja saattaa nekin vähät häipyä, kun on lauhaa.

   Poista
 7. Mahtavaa Kaamos-Valoa -
  Olet saanut tunnelman hienosti esiin.
  Terveisin Eko
  Kuusasmon-Kaamoksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eko:) Nämä kuvat ovat Keminmaalta ja kyllä se hämärää täälläkin on, onneksi valoilmiö tuli eilen vieraaksi, josko tänäänkin.

   Poista
 8. Kiva katsella lumikuvia, kun omassa pihassa on nurmi ja paljas maa lumesta. Mutta kyllähän se valuu tännekin tammikuussa tai helmikuussa. Viime talvena selvisimme yhden kerran aurausmaksulla. Yksi kaheli yritti aiemmin, että 10 kerran jaksoja tuli mitä tuli. Kukaan tuskin lähtee tuollaisen sopimukseen enää näillä kulmilla. Kaunista tuo lumi on katsella. Lumiset kuvat ihastuttavat.

  VastaaPoista
 9. Mahtavia talvisia maisemia, miten valkoinen onkin kaunista.

  VastaaPoista