perjantai 21. elokuuta 2009

Ensimmäiset kuvat

Vimmatusti kuvia


Otan tässä haparoivia ensiaskeleita kuvauksen maailmaan.

Kauhea vimma saada kuvat tallennettua. Otoksissa voi havaita epätarkkuutta, joka johtuu kömpelyydestä käsitellä kameraa, mutta jos oikein kovasti harjoittelen niin ehkä kuvatkin paranevat. Pääasia on nyt tällä hetkellä saada töitä tallennettua ja samalla varmaan huomaan itsekin kehitystä tapahtuvan, toivottavasti.

Olen tosi innoissani tästä mahdollisuuksien ihmemaasta.

Välineitä ei tosiaan monioita ole, nämä kaikki olen ottanut teleputkella ja periaatteella miten parhaimmalta tuntuu. En halua harrastaa valokuvausta mitenkään tiukkapipoisesti ja aukkoja syynäten, vaan niinkuin taulua maalaten, vaistonvaraisesti.

Se tuossa digissä on hyvää, että kuvia voit ottaa vallan mahdottomasti. Joskus voi sitten tulla itseä tyydyttävä otos, joka ei kuitenkaan ole mikään mestarilaukaus, mutta se on itselle tärkeä ja muisto hetkestä.
Olisikohan tämä jokin kiitäjä laji, eikös yökköset lennä hämärässä. Laitetaan myöhemmin lentävän oikea nimi, josko vastaan tulee.
Tämä on tunnistettu gammayökköseksi. Näin sitä pikkuhiljaa oppii jotain myös hyönteismaailmasta. Kiitos vihjeen antajalle.
Tämä on kait ohdakeperhonen, ei niin hieno ja tarkka, mutta kuva kumminkin.

Tässä sama laji. Itsellä tuli mieleen lintu, joka on nousemassa siivilleen.

Tuli otettua oikein monta kuvaa ohdakeperhosesta. Tässä viehätti nuo etumaisen siipien "suonet".

Tämän kuvan otin ikkunan läpi aamusella. Hiukan muuntelin noita sävyjä ja huomasin silloin, että oksalla istui kaksi lintua, olisiko olleet tämän kesän poikasia, erilajia kuitenkin.

Sateen jälkeen, vastavalossa.

Ukonkellon siemenkotia. Nuo lakastuneet terälehdet ( tai mitä ne sitten onkin) viehättävät kovin.

Talonpojanpionin kaviaari on valmis luontoemon nautittavaksi. Siemenkodat ovat jotenkin...

Kukkakärpänen jättitataren lehdellä aamuauringossa kylpien.
On se muuten kumma, ettei tuo tatar kasva samanlaiseksi täällä Pohjois-Pohjanmaalla kuin Savossa, jossa se on kuin bambu.


Sateen jälkeen puutarhapöydällä lainehti vesi ja pihlajasta putovat pisarat saivat renkaita aikaiseksi. Kuva on otettu ikkunanläpi.

Kimalainen etsii makeaa vuorenkilven kukinnasta, joka on myöhäiskukkia.

Tässä on ensimmäinen kuva teleobjektiivilla otettuna.

1 kommentti:

  1. Onnea uudelle blogille! Tulinpa heti katsomaan ja vastavierailulle.

    Tuo ensimmäinen näyttäisi jotenkin gammayökköseltä, mutten mene vannomaan. Ohdakeperhosia on tänä kesänä riittänyt - ja onhan niitä vieläkin. On amiraalin tapaan vaeltaja ja lähtee pian etelää kohti (tämä toinen, täällä syntynyt sukupolvi).

    Oletko muuten tietoinen, että on olemassa toinenkin Luonnon lumoissa -niminen blogi?

    Hyvää jatkoa!

    VastaaPoista