perjantai 13. elokuuta 2010

Sisään ajoa putkelleSain sellaisen pitemmän putken ja nyt on kova opettelu sen käytössä. Se tuntuu kyllä näin alkuun aika kankealta käyttää, mutta pitää totutella.
Sillä olisi tarkoitus tihtailla lintuja ym. kaukana olevia kohteita, tihtailun ohella myös kuvata, mutta nyt niiden puuttuessa kuvasin tänään liikkumattomia kohteita.
Nuo edelliset pihlajanmarja kuvat oli sillä otettu.
Opettelen käyttämään sitä käsivaraisesti ja manuaalisilla säädöillä, joten kuvat ovat hieman epätarkkoja .

Tässäpä tämän aamuisia kuvauksia jaeilinen orava kuva.Luulisin, että kysymyksessä on tummasyyskorento.
12 kommenttia:

 1. Hyvinhän harjoitukset näkyvät sujuvan. Utelias kun olen, niin minkälainen putki sulla on??

  VastaaPoista
 2. Uteliaana myös - mikä mahtaa olla... Terävämpi piirto selvästi 8) Voip olla että käsisäädöillä ei ehdi oravan poijjan perään...

  VastaaPoista
 3. Kukkakuvissa ainakin tarkennus kohdillaan ja hienost tausta himmennetty. Minulla on aina vaan se pidempi putki saamatta, mutta ehkä syksyllä tulee myyntiin käytettyjä vähän useammin.

  VastaaPoista
 4. Putkista en ymmärrä yhtään mitään, enkä valokuvauksen syvistä saloista, mutta kuvistasi pidän! Vallankin tuo kakkoskuva sai sieluni sykkimään!

  VastaaPoista
 5. Putkista en minäkään ymmärrä mitään, otan kuvani ihan tavallisella kameralla. Kyllä sen eron huomaakin kun katoo kuviisi. Hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 6. Canonin 100-400mm ajattelin, mutta päädyin kuitenkin Sigma 150-500mm, oli edullisempi. Ei tuota ainakaan nykyisellä lihaskunnolla viitti kauaa roikuttaa, puntti salille tuli lähtö. Ei valokuvaus huono harrastus ole, kylkiäisenä saa monenlaista positiivista elämäänsä.

  VastaaPoista
 7. Kokeilin tuota samaa Sigman objektiivia, mutta se on minulle kerta kaikkiaan liian raskas. Luontokohteissa tuollainen olisi kyllä mahtava, ainakin lintuja pääsisi kuvaamaan paremmin.

  VastaaPoista
 8. Hienosti pelittää uusi putkeloinen. Olen mielinyt samaa obiskaa, mutta nyt täytyy vähän aikaa säästellä.

  VastaaPoista
 9. Katso ken... eikun orava loikkaa.

  VastaaPoista
 10. Toinen kuva on tasapainoinen ja kaunis. Toki muutkin hyviä. Onnea putkelle : D

  VastaaPoista
 11. Onnea uudelle putkelle, kyllä siihen äkkiä tottuu ja tuo kohteita paljon lähemmäksi.
  Huvitti tuo kurrekuva kun samanmoisia hyppyjä ne meidänkin tekevät katolla, sinä olet ollut nopea myös.

  VastaaPoista
 12. Onnea uudelle putkelle! Siinähän onkin mittaa jo ihan kunnon lintuputkeksi, itselläni on vain 300mm, se on vähän sellainen kompromissimitta.

  Tuo laitteiston painavuus on minullakin ollut yksi syy, miksi en sen pidempiä putkia ole (ainakaan toistaiseksi - koskaanhan ei tiedä mitä päähänsä vielä saa) haikaillut. Täytyisi minunkin mennä varmaan punttikselle ensin....
  Hyviä hetkiä uuden retkivälineen seurassa!

  VastaaPoista