sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Pakkasta, viimaa ja jäätä

Kuvat viime sunnuntailta
Riutunkarin tuulimyllyt näkyy, näkyivät jo kaus. Sieltä ne nousevat puiden takaa ja kurkoittelevat kaulojaan , siivet laiskasti heiluen.

Lauttarannan kasvisto oli  paksuhkon lumen peittämää, hrrr, täällä tuulee!

Möykkelikkönen ja railoinen jäätie, onneksi ei kuitenkaan sulia. Joissakin kohdin oli tulvinut vettä auratulle alueelle ja jäätynyt, varmaankin meriveden liikkeen voimasta.

Jäätien reunoille oli sinne tänne noussut jääpilareita. Luonnonvoimat eivät kunnioita ihmisen aikeita eikä pyrkimyksiä, sillä on oma tahto.

Tänne loppui tie. Ei edes jäätä myöten päässyt eteenpäin, muutenhan sitä olisi voinut pistäytyä naapurimaan puolella.
Marjaniemen majakka, tuulimyllyt ja mökit.

Olisi tehnyt mieli pysähtyä jäätiellä ja kuvata ulkona, mutta tielle pysähtyminen oli kiellettyä. Suurin osa kuvista oli vinksinvonkisin ja muutenkin tärähtäneitä. Syytän tuota muhkuraista tietä, eihän kuvaajassa mitenkään voi olla vikaa!


7 kommenttia:

 1. Lauttarannan kuvan kylmyys tuntuu täälä asti.
  Hieno tuo alimmainen kuva.

  Tietenkään kuvaajassa ei ole vikaa, eikä
  ne tärähtäneitä ole. Katsoja voipi olla.

  VastaaPoista
 2. Onpas todella kylmän näköisiä kuvia, joissa ei ole mitään vikaa!

  VastaaPoista
 3. Kulkeeko lautta kuitenkin - minua pelottaa tuo jäätie. Luodossa pitäisi käydä...

  VastaaPoista
 4. On kuin jäämerellä otetut kuvat.

  VastaaPoista
 5. Yritin valita tänne ne "vakaammat" kuvat.
  Kyllä se lautta kulki, ainakin oli rannassa ja sinne meni jokin isompi kulkuneuvo. Nythän sen jäätien painorajoitusta nostettiin, joten kyllä se turvallinen on. Paljon sillä oli kulkijoita, oli niin aurinkoinen sää, mutta kylmä ja viimainen.

  VastaaPoista
 6. Hyviä ja kauniita talvikuviahan nämä ovat ja toiseksi ylimmäinen lumen valtakunta on ihanan valoisa, valkeaa puhdasta lunta.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hieno kuvasarja josta huokui pakkanen ja merituuli. Minua aina jotenkin pelottaa nuo jäätiet. On vissiin lapsena peloteltu tarpeeksi heikolle jäälle menemisestä.
  Marjaniemi on hieno paikka, olen vain kuvista nähnyt ja yhden akvarellityön kuvan perusteella tehnyt. Joskus olisi kiva piipahtaa paikanpäälläkin.

  VastaaPoista