keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Mitäs täällä!

Tälläisesta asennosta löysin nämä öttiäiset. Oikaisin  myös itseni heinikkoon, sillä aika matalalla ruohikossa makoilivat.

Oli kohtalaisen "railakas"tuuli, joka huojutteli kavereita tuulessa. Liekö nuo asennon vaihdokset tuulen syytä, mutta sinä aikana kun seurailin, niin niitä vaihdettiin useasti. Tässä yksi taiturimainen ote kumppanista.

Osaisikohan joku tunnistaa tämän hyönteisen. Alueella lenteli useita samanlaisia, jotka pyrähtelivät heinältä heinälle, aika matalalla.

Uuvana tiesi sanoa, että olisi jokin sylkikuoriainen. Haeskelin netistä varmistuksen ja tämä on siis; Kirjosylkikuoriainen, Cantharis figurata. Kiitos Uuvana;)

7 kommenttia:

 1. Komeita öttiäisiä ja hyvin ovat
  liikunnallisia.
  Mutta, ei mitään tietoa keitä he ovat.

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköistä touhua.
  En kyllä tunnista.

  VastaaPoista
 3. Aika voimistelijoita - k-18? ;)

  Veikkaisin että ovat jotain sylkikuoriaisia. ELajia en osaa sanoa tarkemmin, eri lajeja on paljon. Mm. täällä yleisesti kuvia sylkikuoriaisten mallista ja muodosta:

  http://cc.joensuu.fi/~ehuttune/e_muita_hyonteisia/sylkikuoriaiset.htm

  Kuvissa näkyy mielestäni peitinsiipien päällä pientä karvaa/nukkaa, mikä on juuri sylkikuoriaisille tyypillistä. Niillä ei ole kiiltäviä kovia peitinsiipiä niinkuin monilla muilla kovakuoriaisilla, vaan siivet ovat pehmeät ja karvaiset.

  VastaaPoista
 4. Eivät nuo kuoriaiset saaneet elämänsä sätkyjä, kun lymysit matalalla ruohikossa kameran kera. Vai oliko syy omituisiin asentoihin tuo poseerauspelko, -kammo ja julkisuustemppuilu. Mene ja tiedä, mutta äärettömän tarkat ja värimaailmaltaan tasapainoisen kauniit kuvat taas tämän päivän antia. Kiitos ja pitsien hulmautus.:)

  VastaaPoista
 5. Voi näitä kesän lemmenleikkejä, saitpa läheltä kuvattua. Koreat jalat ja tuntosarvet, kauniit kuvat, rakkautta vihreyden keskellä:)

  VastaaPoista
 6. Hassut sääret on heillä. Hienosti kuvasit 'voimisteluhetken'.

  VastaaPoista
 7. Kaikkeen sitä voi törmätä, kun kameran kanssa liikkuu : )

  VastaaPoista