tiistai 14. helmikuuta 2012

Tänään on toisin

 
Eilen piha vilisi siiveniskuista ja vilkkaasta hyörinnästä, tänään on toisin.

Täytin aamusella nuo ruokaastiat, joita on kolme. Auringonkukansiemenet menivät kuin kuumille kiville, jouduin täyttämään sen uudelleen ja pidot jatkuivat. Nämä kauranjyvät eivät niin haluttuja olleet, mutta kyllä niitäkin upos. Niitä  oli maassakin, kun keltasirkut tykkäävät pomppia hangella. Kolmannessa oli pähkinärouhetta, ne kestävät pitempään. Tintit tykkäävät noista pähkinöistä ja vaikka niitä hääri pihassa, niin pönttö ei huvennut kovin kiivaasti. Toisaalta, kyllähän pähkinärouhetta mahtuukin enemmän tuohon astiaan, kuin esim. auringonkukansiementä.

Tänään on ollut sitten hiljaiseloa pihassa. Tuuli ja tuo puuskittainen pyrytys on varmaankin osaltaan karkottanut pikkuvieraat.

Hyvää Ystävänpäivää teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihana kuva linnusta.
  Kiitos ja Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen Ystävänpäivä meni, mutta aina voinen toivottaa Hyvää päivää blogiystävälle!

   Poista
 2. Keskimmäinen kuva on ihan erityisen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat utuisia, kun kuvasin lasin läpi, laiska kun olin.
   Kuvan oton jälkeen katsoin kuvia kamerasta ja ajattelin poistaa, mutta siirsin kuitenkin koneelle.
   Eihän nämä niin skarppeja ole, mutta antaa tämän hetkistä kuvaa tuolta pihalta.

   Poista
 3. Ihan selvästi lintulaudan ruokailutottumukset muuttuu talven aikana. Pähkinöitä meni paljon enemmän alkutalvesta kuin kuorittuja auringonkukan siemeniä - ja nyt on päinvastoin. Näyttäs siltä että pakkaset ovat karsineet sinitiaisia ja talitintteihin ei olis vaikuttanut ollenkaan. Sekin voipi vaikuttaa pähkinöiden menekkiin. Meillä pikkuvarpuset ja viherpeipot syö pelkästään auringonkukan siemeniä. Kaura näyttäs olevan vain keltasirkkujen ruokalaistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen hieman tiiviimin seuraillut tuota lintujen käyttäytymistä ruokinnalla.
   Näkyy nuo syömätavat olevan sellaiset, että joka toinen päivä on vilkasta ruoka-astioilla, tai vaikuttaisko nuo säät sitten siihen. Eilen oli vilskettä ja joku haukka näky liitelevän pihan tienoilla, tänään mennään hiljaiseloa. jospa ne yrittää karttaa haukkaa ja siirtyvät paikasta toiseen.

   Poista