maanantai 20. tammikuuta 2014

Koitelin upea talviasu

Sunnuntaina pistäydyttiin -23 asteen pakkasessa Koiteilinkoskella, Kiimingissä.
Paikka on nyt tosi upeassa talvisessa asussaan.
Ohuen pilviverhon takaa aurinko lähetti hajavaloa, suoranaista auringonpaistetta ei ollut, siis sää oli kaikkein parhainta.

Ihan hyvin muuten siellä tarkeni, mutta silmälasit jäätyivät, vasen linssi, niin ettei sillä nähnyt laisinkaan.
Välillä lämmittelin laseja, että olisi jotenkin nähnyt kuvata, kun täytyi säädöt nähdä, joka minulla tapahtuu manuaalisesti. Ei johdu kameran puutteista vaan omasta jääräpäisyydestä.Vettä piisasi ja joki tulvi.
Eräässäkin kohdin vesi oli pakastunut reunoilta ja muodostanut vallit virtaavan veden reunoille. Vesi oli tuolla kohdin korkeammalla kuin rannalla seisoja, mielenkiintoinen kokemus.Parkkipaikalla oli useampi auto ja kuvaajia paikalla kolmijalkoineen. 
Koiteli vetää puoleensa luontokuvaajia ja reippailijoita, eikä mikään ihme, onhan se Oulun helmi, nyt kun Kiiminki kuuluu Ouluun.Henkeä salpaavan kaunista oli kaikkealle minne katseensa käänsi.Harmi, kun kohde on sen verran kaukana omasta lähtöpisteestä, että on harvinaista herkkua käydä koskella.
Jospa olisi kävelymatkan päässä, kuin eräillä, niin olisinpa ahkera kulkija poluilla ja silloilla.

Kyllä talvi lumineen ja pakkasineen on kaunista aikaa, siitä en jäisi paitsi. 
Joulun aikoihin näytti jo huolestuttavalta, mutta saatiinhaan se satumaa, kaikkine kimmeltävine säihkeineen ja kuorrutuksineen.

14 kommenttia:

 1. Henkeäsalpaavan kauniita ovat kuvasikin. Ymmärrän hyvin tuon "jääräpäisyytesi" manuaailisäädöille ei tällaista jälkeä saa muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran olen tyytyväinen talvikuviini. Olen aina ihaillut sinun talvikuvia, jotka on kyllä tosi upeita, niitä kohdin kurkoitan :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet napannut, Koitelissa on ollut nyt tosi paljon retkeilijöitä ja etenkin kuvaajia. Aika erikoinen talvi meillä...joki tulvii tähän aikaan. Lisänsä maisemaan antavat kauniit huurteiset puut ja tumma vesi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upea kohde jota yritin hyödyntää. Kyllä minä olen kade sinulle, kun on tuollainen kuvauskohde takapihalla!

   Poista
 3. Todella upeita kuvia, talvikin on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on tosi upeaa aikaa. Sydän tuntuu salpaantuvan sitä kauneutta katsellessa.

   Poista
 4. Kauniita, taianomaisia pakkaskuvia. Olet Tarja onnistunut hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos Riitta käynyt koskella, kannattaa pistäytyä, se kannattaa:)

   Poista
 5. Kun katson hienoja kuviasi, saan itsekin puhtia joku kerta Ouluun mennessä tai sieltäpäin tullessa käydä Koitelinkoskella. Eihän Oulu-Kuusamo tieltä pitkästi tarvitse poiketa? Sula vesi ja pakkanen koristelee nätiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se suuri poikkeama olisi reitiltä. Koitelissa on kai nyt hieman poikkeukselliset olosuhteet tuon lauhan jakson ansiosta. Näytelmä ei varmaankaan joka vuosi toistu .

   Poista
 6. Kyllä on upeaa, Onnellinen kell on koski lähellä, meilä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo koski kovin lähellä ole. Edestaikaisin matkaa 90 km, tulihan siinä kyllä joitain pieniä mutkia matkanteossa, mutta silti, ei siis aivan vieressä:)

   Poista
 7. Hieno paikka ja hienoja kuvia !
  Kalevan mukaan sillat on nyt suljettu eikä saareen enää pääse, harmi homma.
  -jp-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin aamulla tuon uutisen ja oli tosiaan viimoinen hetki sunnuntaina käydä siellä. Kyllä siellä kuvattavaa löytyy vaikkei siihen Sahasaareen pääsekkään, nuo minunkin kuvat ovat suurimmaksi osaksi eri paikoista.
   Kiitos -jp- :)

   Poista