maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mistä huomaa, että on kevätMistä huomaa, että kevät on saapunut? Ainakin siitä, että varjot pitenee, aurinko paistaa aina vain korkeammalta ja se lämmittää päivisin, päivä pitenee ja varjot venyy.
Hangella ja puissa loistaa tuhansia valonpisaroita, siitä huomaa, että kevät on tullut.
Yöllä on pakkasta, päivällä lämpötila saattaa nousta plussan puolelle. Tulee kantohanget, joita pitkin voi suihkia suksin, pyörällä ja jalkaisin, ihan minne kevätriemu kuljettaa.
Siitäkin huomaa kevään tulleen, kun lintujen, oravien ym. käytös muuttuu. Fasaanikukko alkaa kokoamaan itselleen haaremia, harakat suukottelevat puissa ja naakat naksuttelevat pesäpaikkojensa lähettyvillä.


Metsissä paljastuvat muurahaiskeot lumen alta, vielä ei kuitenkaan keossa käy kuhina, mutta pian.
Sataa räntää ja vettä, vuoronperään. Kastelee puita ja pensaita, pyyhkii niiden oksia hellästi, kuin puhdistaakseen talven kylmyyden pois.

Naavatkin saavat tästä keväisestä kasteesta osansa ja ne alkavat hehkua metsän pimeydessä, pudottaen pinnoiltaan menneen talven harmauden.

Viimeistään silloin huomaat kevään saapuneen, kun sinisyyttä hohtavalle taivaalle, ilmestyy valkoiset, kirkuvat linnut. Ei uskoisi, minkä ilon kalalokkikin voi aiheuttaa, pimeän talven jälkeen.

Tervetuloa kevät, valo, lämpö ja kesä!

3 kommenttia:

 1. Kevät on niin parasta! On ihanaa nähdä ja kuulla muuttolintujen saapuvan, lumien sulavan, ensimmäisten kevätkukkasten puhkeavan maasta.
  Ihanaa kevään jaktoa Sinulle ja kiitos kauniista kuvista!

  VastaaPoista
 2. Niin upeita kuvia, tervetuloa kevät!

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat! Valo on tosiaan nyt luonnossa ihan erilainen kuin kuukausi pari sitten

  VastaaPoista