perjantai 7. huhtikuuta 2017

Maaliskuinen metsä

Uusi vasta satanut lumi on kuorruttanut puiden oksat ja varvikot. Tätä valkeutta ei kauan kestänyt, märkä lumi tipahteli maahan klöntteinä. Heti kun sade lakkasi.Pieni metsä on mielenkiintoinen ja sen sisään mahtuu monta maisemaa. Tämä on sellainen sekametsä, jossa kasvaa monenlaisia puita. Isoja ja pieniä, uutta ja vanhaa puustoa. Lähempänä merta on tiheää lehtipuuta, toisessa suunnassa vanhoja, naavaisia kuusia. Metsää kuvaten luovasti kertavalotuksena.Koska sateen jälkeinen metsä viehätti sävyillään, niin päätin kokeilla erilaista luovaa kuvausta. Tämä kuva on otettu monivalotuksena.Polkua kävellessä tuli pieni valopilkku vastaan. Nämä lehdet ovat kestäneet sateet ja talven myrskyt, mutta vielä ne jaksaa ilahduttaa kulkijaa.

 

Kevät aurinko laittaa hangetkin kukkimaan. Matalat männyn käkkyrät heittävät kauniit varjot valkoisille hangille.Varjot pyyhkivät kevyesti auringon lämmittämää lumen pintaa.

 

Hennoille oksille jäänyt lumi sulaa hieman päivän aikana ja yön pakkaset muotoilevat niistä koruja.
Aurinko saa riipukset sädehtimään, mutta pian nämäkin ovat menneen talven muisto vain.Liian pian kaikki muuttuu. Näitäkin koruja olisi voinut ihastella vielä seuraavanakin päivänä.
Kevät ja kesä saapuu, vaikka hieman keikkuen.

2 kommenttia: