maanantai 15. maaliskuuta 2010

Tuulimylly

Tuulimyllyjä löytyy lauttarannasta puolen kymmentä. Tämä ei kuvanotto hetkellä sähköä jauhanut, mutta luulisi hyvällä, tuulisella säällä sitäkin tulevan valtakunnan verkkoon.9 kommenttia:

 1. Kannatan kaikkia uusiutuvia energialähteitä, tätäkin. Mutta lintujen kannalta pitää tarkoin harkita, minne varsinkin tuulivoimapuistoja sijoitetaan.

  VastaaPoista
 2. Nämähän ovat aiheuttaneet kovastikin keskustelua, joku puhuu jopa melusta näitten ollessa toiminnassa..Oletko itse havainnut sellaista?

  VastaaPoista
 3. Minusta nämä loppujen lopuksi ovat aika hauskan näköisiä, niissä on jotain yliluonnollista.
  Lähteehän niistä tietenkin ääni, mutta ei minun mielestä ole mitään verrattuna vaikka auton ääneen.

  VastaaPoista
 4. Minusta nämä eivät näytä pahalta, tietysti on hyvä sanoa, kun oman tontin nurkalla ei ole yhtään. Mutta johonkin luontoystävällisempään olisi siirryttävä. Lintuja tulee kyllä surku.
  Kaunis majakkakuva tuossa edellä :-)

  VastaaPoista
 5. Toivoisin tosiaan, että linnut osaisivat väistää. Jospa ne tuntevat ne ilmavirtaukset tai sitten suihkasevat hopusti alta pois.

  VastaaPoista
 6. En ole koskaan huomannut lintuongelmia tuulimyllyjen lahella. Mutta tuskin olen niita etsinykaan. Eivatkohan linnut ymmarra vaistaa. Eivat ne niin tyhmia ole - katsokaapa vaikka variksia maanteilla. Harvoin nakee sellaisen joka on jaanyt auton alle. Ne tietavat vaistaa aiavan viime tingassa. Pystyvat kuulemma arvioimaan auton nopeudenkin.

  VastaaPoista
 7. Kaunis tämä on sinistä taivasta vasten.
  Ja toivotaan, että ne linnut väistävät tätä.

  VastaaPoista
 8. Nää oon tuttuja Vaasan ajoilta. Olikohan se Brändö - eteläpuolella, jossa näitä oli - tai sinne menevän lossin vieressä. Aikas massiivisia ne on...

  VastaaPoista
 9. Kyllä niissä jotain kunniotettavaa on, kun huitovat noilla isoilla lavoillaan.

  VastaaPoista