lauantai 10. lokakuuta 2009

Palaan vuoteen 1992

Täytyy minunkin palata ajassa hieman, siis hieman, takaisin, v.-92.

Kesälomareissu lasten kanssa Norjaan.
Tämä ranta, välillä Kongsfjord-Berlevåg, teki lähtemättömän vaikutuksen. Ei ollut tavallinen hiekkaranta, vaan jotain tummaa kiviainesta. Vuonon reunat nousivat molemmin puolin jyrkkänä ylös, varmaan oli niistä tuo hiekka rapautunut.

Täällä haluaisin käydä. Eihän tuo niin kaukana ole, josko jo ensi kesänä.

klikkaa kuvat suuremmaksiTämä hansikas oli kouristunut riipaisevaan muotoon. Tuli mieleen kertomukset Jäämeren kalastajista . Suomalaisista Ruijaan muuttajista, kamppailu elämästä ja kuolemasta, jota he näillä rannoilla kävivät.


11 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin kaipuusi, ranta on koskemattoman näköinen. Hieno paikka.
  Toivottavasti matkasi sinne totetuu.

  VastaaPoista
 2. Kyllä Norja on niin todella kaunis maa, että se väkisinkin jää mieleen.
  Ja kaipuu sinne aina, uudelleen ja uudelleen päästä.
  Kuvasi olivat tosi kauniita, ja toi käsinekuva, on kuin jostain kauhuelokuvasta!
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 3. Irman sekä sinun Norjan postauksesi saavat kyllä haikean matkakuumeen aikaan.

  Käsivarresta Norjaan mentäessä jossakin Skibotnin ja Altan välillä on se paikka, jossa tie nousee vuonon rannasta ylittämään tunturiosuutta. Nousee niin korkealle että keskikesälläkin tie korkeimmalla kohdalla oli aina lumikenttiä (pakollinen lumisota täytyi tietysti käydä siellä). Samalta paikalta on huikaiseva näkymä alaspäin, seuraavaan vuonoon.
  Siellä haluaisin vielä käydä.

  Kaunis blogi sinulla!

  VastaaPoista
 4. Hieno tunnelma ylimmässä kuvassa ja alimpana on unohduksen haikeutta.

  VastaaPoista
 5. Norjassa olen piipahdellut parikin kertaa, virveli kädessä jolloin kamerasta en tiennyt muuta kuin ehkä nimen! ;) Me pyörittiin silloin Pohjois- Norjassa, paikkoja en muista. Kalat ehkä paremminkin, turskaa, seitiä, meritaimenta... Kaunilla paikalla olet käynyt, ei ihme jos veri vetää sinne uudelleen!!

  VastaaPoista
 6. Hieno on ollut paikka missä olette käyneet, omasta Norjan reissusta on iäisyys, voisi sen kyllä uudistaa.

  VastaaPoista
 7. Karun kaunis lahdelma, jotenkin jylhä.
  Hiekka on rakeista ja valkeaa. Onko se hiekkaa vai lunta? Suurensin ja tarkastelin kyllä. Kävelitkö paljain jaloin? Miltä tuntui jalkapohjissa.
  Paitsi, että sinulla on nämä upeat kuvat, niin säilyvät myös muistikuvina ja ruokkivat kaipuuta uudesta matkasta.

  VastaaPoista
 8. Niin, tuo on skannattu paperikuva,hiekka oli kyllä melko harmaata, kuvassa näyttää aika vaalealta. En kävellyt, oli sellainen pieni pysähdys ja hiukka kylmää.

  VastaaPoista
 9. Tuo kolkka onkin vielä käymättä. Ensi kesänä ajateltiin mennä välillä Ruotsin yli eteläisempään Norjaan, ehkä myös Lofooteille.

  Isojen merien rannoilta voi löytää uskomattomia asioita, jopa isoja siemeniä Etelä-Amerikasta. Monta karannutta verkkomerkkiä, niitä punaisia palloja, on otettu talteen. Savolaiselle järvelle ne on aikomus laittaa verkonmerkeiksi.

  VastaaPoista
 10. Kesällä isännän kanssa puhuttiin, että jos ensi kesänä ajettaisiin Mo i Ranaan ja sieltä rannikkoa alas jonkin matkaa. Muutama vuosi takaperin käytiin Mo i Ranassa ja matkattiin Ruotsin kautta. Norjan puolella oli tosi mielenkiintoisia paikkoja, hienoja kuvaus kohteita. Ihan erilaista siellä on kuin Ruijassa, maisemat muuttuvat koko ajan. Lofooteilla en ole käynyt, siutti ollaan ajettu muutama kerta.

  VastaaPoista
 11. Very nice pictures! Have a fine weekend. Hilda

  VastaaPoista