keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Aamuinen linturetki

Näytti tulevan aurinkoinen päivä, kerkiäisin käydä katsomassa muuttolintu tilannetta läheisellä peltoaukeamalla.
Ei muuta kuin pyöränselkään ja niin mentiin, kamera repussa keikkuen.
Joutsenia oli ainakin pieni parvi odottamassa auringon lämmittäviä säteitä. Kaukana olivat ja tuolla minun pikkuputkella ei kyllä kunnon kuvia saanut ja ne säädöt, olisi pitänyt käyttää automatiikkaa.

Tässä nyt joitakin kuvia, ensi viikolla aion yrittää paremmalla onnella.Joutsenten lisäksi näkyi muutamia hanhia ja kauempana häämötti myös kurkia. Töyhtöhyypätkin nousivat kynnetyn pellon päälle siipiään yön jälkeen oikomaan. Kurjista otin myös kuvia, mutta olivat tosi surkeita.
Jos tämä lintuinto iskee, niin se tulee pitkän putken hankinta eteen.

19 kommenttia:

 1. Kurjat kurjet ;)
  Ainakin joutsenet siellä komeasti näkyvät!
  Tuolla olisikin paljon kuvattavaa.. Eilen iso töyhtisparvi lenteli ylitseni ja se pitkä putki tuli taas mieleen mullakin!'
  Millainen se sun nykyinen putki olikaan?

  VastaaPoista
 2. Tämä on se sama kuin sinulla Canon EFS 18-200mm, se on hyvä yleisputki mielestäni, mutta noissa lintukuvissa pitäisi olla pitempi. Olen haaveillut hankkivani Sigman 120-400mm, se on edullisempi kuin Canonin 100-400mm. Täytyy nyt kuitenkin odotella, kun tuo kevät villitsee, jos sitä kesän aikana tulisi toisiin aatoksiin tai sitten ei.

  VastaaPoista
 3. Teillähän näyttää olevan hyvä kuvauspaikka. Noin monta eri lajia samassa pellossa.
  Onnea vaan kurkienkin kuvaamisee..

  VastaaPoista
 4. Tämä on sellaista aluetta, että noita muuttolintuja viivähtää ruokailemassa pelloilla. Tuolla Tyrnävällä ja Limingassa on isoja peltoaukioita, joilla nuo muuttolinnut isoin laumoin viihtyy.
  Ne on sen verran kaukana, ettei sinne viitsi pikapikaa lähteä pyöräileen, kun ei ole tuota ajokorttia. Mutta kuvataan näitä mitä pystytään.

  VastaaPoista
 5. Minäkin tykkään kovasti tästä meidän putkesta ;) Mutta ei sillä kovin kaukaisia kohteita voi kuvata.. Nyt on kuitenkin siirrettävä hankintaa, mutta jos hankit tuon putken, niin mielenkiinnolla odotan käyttökokemuksia!

  VastaaPoista
 6. Sinun joutsenkuvasi ovat hyviä omiini verrattuna. Silloin oli kova sumu ja se teki kuvistani ihan rakeisia. Muuten taisi matka olla aika sama.
  Hienoa että sait hanhiakin. Oletko kerännyt listaa näkemistäsi linnuista?
  Lintubongaus on tarttuva tauti :-D

  Pitkä putki olisi tosi kiva, mutta se kaipaisi sitten jo jalustan. Jaksaako kainen kantaa, siinäpä kysymys?

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja kuvia taas olet asaanut.
  Siellähän on vaikka mitä lintua, joutsenia ja onko jotain hanhiakin.

  VastaaPoista
 8. Upea katsella kuvistasi näitä ylväitä lintuja

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään kuvistasi, En ole koskaan ajatellut tekniikkaa vaan vaikutelmaa ja niin hienot väritkin taas : )

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva kun on muitakin vaikutelman ystäviä, tunnelma kuvassa on tärkeää, siis sitä tavoitelkaamme.

  VastaaPoista
 11. Oikeita tunnelmapaloja nämä joutsenkuvat, auringonvalo viipyy niiden siivillä, kaunista. Minunkin objektiivini ylettyy vain 200 milliin asti. Kaiken kukkuraksi huomasin eilen, että tarkennus on jotenkin pielessä. Ihania aurikoisia päiviä kuitenkin ja lintusten laulua.

  VastaaPoista
 12. Olipa paljon siivekkäitä liikkellä.
  Joutsenetkin esittelivät komeita siipiään oikein antaumuksella.

  Kurkia on niin vaikea saada kuvattua, pitävät varansa, ettei niitä pääse yllättämään...nimimerkki hiipimistä ja kaikkea yrittänyt : )

  Kauniit värit kuvissa.

  VastaaPoista
 13. Yöllä oli ollut pikkuisen pakkasta, mutta aurinko lämmitti nopeasta. Takaisin ajaessa oli melko huumaavaa linnunlaulua. En tunnista noita laulajia, joten arvailin mitä siellä äänessä voisi olla.
  Olisin voinut viipyä tuolla pienessä metsikössä, pellon reunalla pitempäänkin, mutta työ kutsui.

  VastaaPoista
 14. Siellä on pelloilla vilske. Kurjet ja hanhet kiertävät virran juuri tuolta toiselta puolen Leppäsaloa, jossa on peltoja. Pitäs siis suunnata sinne... Joutsenia kyllä meloo virrassakin.

  VastaaPoista
 15. Joutsenia on täälläkin pelloilla isoja parvia/laumoja. Kuvaan niitä kuitenkin mieluummin järvellä... Hieno leyhyttelykuva. Hanhia en ole vielä nähnyt, nehän vaan pysähtyvät täällä tankkaamaan ja jatkavat matkaansa pohjoisemmaksi.

  VastaaPoista
 16. Ei aina tarvitse minun mielestäni saada lähikuvia. Minä ainakin pidän sellaisita lintukuvista, joissa lintu näkyy elinympäristössään tai jossa on jokin tapahtuma/tilanne menossa. Niinkuin esimerkiksi tuo toinen joutsenkuvasi: tosi hieno tanssikohtaus siinä menossa. Keväinen tunnelma, melkein kuulee lintujen äänet ja tuntee aamuauringon paisteen.

  Ai kun ihanaa kun näit metsähanhiakin. Niitä näkee aina vaan harvemmin, ainakin täällä.

  VastaaPoista
 17. Minä en noita hanhia tunnista, vai metsähanhia. Nämä hanhet olivat vain alkusoittoa, niitä pitäisi tulla kohta puoliin isommat joukot, alkuviikosta käyn taas katsastamassa.

  Nuo joutsenet ovat tuolla merellä,kauempana. Mutta syksyllä sitten kerääntyvät noihin lahtiin ja siellä niitä olisi hyvä kuvata. Täytyy sitten pyrkiä sinne syysmuuttoon.

  VastaaPoista
 18. Hienon paikan oletkin löytänyt, monenlaista ruokailijaa. Minullakin monesti on että ovat liian kaukana.

  VastaaPoista
 19. Lähellehän olet päässyt! Noilla isoilla linnuilla, etenkin kurjilla, on tehokas keskinäinen hälytysjärjestelmä. Melkein riittää, kun kuulee ekan kerran joutsenen ääneen ja näkee vilahduksen. Ovat tulleet!

  VastaaPoista