tiistai 20. huhtikuuta 2010

Pienin jaloin, suurin siivin ja räpylöin

Tänä aamuna piipahdin tuolla Liminganlahdella, en kuitenkaan lintutornilla.Ruovikon keskellä etenin hiljakseen, hanhen ääniä kuului ja silloin tällöin nousi hanhipari lentoon. Joutsenia myös lensi pareittain.Sitten ruokojen seasta erotin patsaan ja etenin sitä kohti. Kaukaa jo huomasin, että hanhihan se, kuin vartiossa olisi ollut. Kuulosteli lumen narskahtelua askelteni alla ja väliin päästeli korkeampia ääniä, kuin ilmoittaakseen muille tunkeutujasta. Lopulta nousi siivilleen ja lensi muiden luo.Näin kevään ensimmäisen västäräkin rannalla, istahti veneen päälle kuvattavaksi. Väliin vilisti askeltaen lumella, jota viellä riitti, meri rantoja myöten jäässä.Hanhipari lämmitteli auringossa ruovikon reunassa. Tällä alueella oli varmaan niiden yöpymispaikka, kun pitkin ruovikkoista lahtea näkyi lintuja.

13 kommenttia:

 1. Taaskin kannatti herätä! Ihanat kuvat sait otetuksi ;) Ja eihän se aina haittaa vaikkei kuviakaan saisi, ne vaan kruunaa koko jutun! Ja västäräkkikin poseerasi sinulle, hienoa.

  VastaaPoista
 2. Tästä tulee ihan pakkomielle. Taas huomenna töihin, niin sitten ei tule kuvattua. Näin se tasoittuu.
  Sen kun malttaisikin, ettei kaikkea tarvii kuvata, eikä varsinkaan hulluna räpsiä. Täytyisi malttaa, odottaa sitä yhtä hyvää kuvaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla hyvät kuvauspaikat. ihanat kuvat.
  Onko teillä vielä noin paljon lunta?
  Meillä sitä valkosta ei enää näe.

  VastaaPoista
 4. Luonnossa on ovela vartiointisysteemi vaaroja vastaan, aina on joku tsirppu jossakin, joka varoittaa muita : )
  Pidin ihan hurjasti västäräkkikuvasta veneen päällä.

  VastaaPoista
 5. Mahtava joutsen-kuva: suomen valkoiset värit suomen sinistä taivasta vasten.

  VastaaPoista
 6. Kyllä minäkin heräisin aikaisin, jos Liminganlahti olisi lähellä, voi sinua onnekasta. Kauniit valket joutsenet sait kuvattua. Västäräkki on oikea veitikka, ensin paistatellaan päivää veneen päällä, sitten kipristellään varpaita lumihangessa.

  VastaaPoista
 7. Samoissa puuhissa olemme olleet, sinä tänään minä eilen.
  Upea kuva joutsenista, pitkä kaulat ja komeat siivet. Hienot asennot vielä!
  Minäkin kuvasin västäräkkiä ja naurattaa tuo västäräkin tomera asento, mikä minullakin näkyy. Ottaa pitkiä askelia niin pirtsakkana.
  Hieno postaus!

  VastaaPoista
 8. VOi että, kun hieno postaus sulta taas!
  Kyllä munkin pitäisi jaksaa aamulla herätä vähän aikaisemmin, niin näksikin paljon enemmän näköjään!
  Hienot kuvat joutsenista ja hanhesta ja västäräkistäkin.
  Mä en ole nähnyt västäräkkiä vielä lainkaan!

  VastaaPoista
 9. Viimeisen kuvan värit on taas erinomaiset varsinkin yläosasta ja tallusteleva västäräkki on suloinen.

  VastaaPoista
 10. Hyvin antoivat arat hanhet sinun kuvata. Hauska askelluskuva västäräkistä. Nousin aamulla viideltä ja menin rantaan ennen töihinlähtöä. Laulujoutsenia, teeriä - ja västäräkkejä... Tykkään aamun tunnelmasta ja valosta, lintujen tervehdyksistä.

  VastaaPoista
 11. Ei ole vielä oikein muutto käynistynyt, vielä lahti odottaa. Lauantaina olisi Liminganlahdella sellainen lintu päivä, saa nähdä miten on ilmassa liikennettä. Olisikohan hiukka myöhässä tuo kevätmuutto.
  Aamulla on tosiaan mukava ulkoilla.

  VastaaPoista
 12. Liminganlahdella on varmasti vilskettä keväällä! Mukavat nuo västäräkkikuvat. "Lunta päin!" se vaan huutelee ja marssii eteenpäin ^^.

  VastaaPoista
 13. Liminganlahti on varmaan hieno näky keväällä muuttoaikana. Muistan kun joskus lapsena luin siitä jostakin ja toivoin että joskus sinne pääsisi käymään. Vielä en ole päässyt.

  Kyllä ne merihanhia tosiaan ovat, nuo sinun hanhesi. Komeasti sinulle poseerasikin heistä yksi.

  Västi on sitten mukava. :)

  VastaaPoista