sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kultaiset niityt

Harmi kun tuo lintu tuntemus on niin heikkoa. En pysty sanomaan mikä kahlaaja on kysymyksessä enkä mikä liitelijä. Jos joku pystyy tunnistamaan noista kuvista, olisi kiva tietää mitä kuvasi. Tuolla pellolla ääniä ja lintu lajeja oli enemmänkin, mutta kun tuo putki ei riittänyt niiden kuvaamiseen.

Sänkipellot loistivat kultaisina auringon säteiden lämmössä.Ojat olivat vielä yön jäljiltä kauniin jään vallassa.


Jostakin ilmestyi pellon ylle hiljainen liitäjä. Leijaili ilmanvirran mukana, kaarteli ja nousi ylöspäin, lopulta häipyi näköpiiristä. Voiko olla PiekanaJoitakin kahlaajia seurusteli korsien suojassa. Tämän tunnistaisin Punakuiriksi.

11 kommenttia:

 1. En minäkään mikään tujntija ole mutta veikkaa hiirihaukan liitelevän ja kuovien etsivän ruokaa pellolta. Meniköhän oikein:)

  VastaaPoista
 2. Piekanakin se liitelijä voisi olla. Toisia lintuja ei tunnista, tosi pitkä nokka niillä on. Kuovin nokka on vähän kaarevampi?

  VastaaPoista
 3. Tuota piekanaa voisi ajatella, se oli aika isohko.
  Kahlaajaa mietin, että voisko olla punakuiri, kun sillä on tuo punaruskea rinta/kaula/pää, niillä on kuulema lisääntymis aikaan tuollainen väritys.

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva jäisestä ojasta! Suuri lintu ja komeat siivet, mutta en kyllä tunnista. Hyvän kuvan olet saanut, samoin pitkänokkaiset tunnistaa kuvasta, kuka tunnistaa. Vielä on paljon oppimista minullakin. Etenkään näitä kahlaajia en ole oikein missään nähnyt.

  VastaaPoista
 5. Komea lentäjä ja komeat ovat nämä kahlaajatkin. En osaa yhtään arvailla, minä tunnen vain ihan perus(!)tirpat :)

  VastaaPoista
 6. Ei ole vielä kyntäjä ehtinyt pellolleen. Olisi jo aika.

  VastaaPoista
 7. Hienot kuvat linnuista taas!
  Mitä mahtavat ollakkaan?

  VastaaPoista
 8. Tuo kahlaaja saattaa olla myös mustapyrstökuiri.. T.Lellu-Ellu

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia, varsinki tuo haukka MikäLie :) (huono lintutuntemus). Itse olen yrittänyt ottaa epätoivosesti kuvaa omasta suoskikki linnusta korpista. Enpä ole vielä onnistunut, ovat nopeita taikka minä liian hidas.

  VastaaPoista
 10. Punakuirista en ole koskaan kuullutkaan, hieno väri nokassa.
  Kivaa oppia tuntemaan uusia lintuja = )

  VastaaPoista
 11. Erheellisesti nimitin linnun Punakuiriksi, hätiköiden katsottu laji määritelmä. Se on Mustapyrstökuiri, joka pesii esim.Liminganlahdella. Punakuiri pesii Lapissa.

  VastaaPoista