maanantai 27. syyskuuta 2010

Sanginjoella

Sunnuntain kaunis auringonpaiste sen ajatuksen pisti päähäni, nyt pitää lähteä kuvamaan Sanginjokea. Ajotaidottomana piti saada kyyti ja lähipiiristä sellainen onneksi löytyi.

No, mitä sitten kuvasin.
Kuvia selatessani ainakin tuli selväksi, että kirkkaalla ilmalla täytyisi harjoitella veden ja kuohujen kuvaamista melkoisesti. Kaikki yleiskuvat joesta olivat liian kirkkaita, sävyt puuttuivat, tai sävyjä oli liikaakin, kontrastit raakoja, tarkennus minne sattuu, mutta olkoon opiksi ja ojennukseksi.

Tässä kuvia, joita poimin tänne, koittakaa kestää.Olen viehättynyt noihin heijastuksiin ja niitä suurin osa kuvista olikin.

Sanginjoki on Oulun kupeessa ja sieltä löytyy myös Pilpansuon luontopolku. Tie sinne oli kapea ja tosi, tosi huono, monttuja täys. Liikennettä oli vilkkaasti ja luontopolun lähtökohdassa autoja paljon parkissa. Kaupungista on tänne hyvä tulla patikoimaan.
Ehkäpä vielä joskus tulen oikein ajan ja maltin kanssa. Kummatkin kohteet ovat mielenkiintoisia.
7 kommenttia:

 1. Heijastuskuvat ovat kauniita, varsinkin puunrunkokuva. Veden kuvaaminen on koetinkivi minulle myös, kirkkaalla säällä helposti valottuvat liikaa ja tarkennus on jossain muualla kuin pitäisi.

  VastaaPoista
 2. Tuo neljäs ylhäältä heijastukuva on todella hieno, näyttää melkein kuin kudotulta kuvalta, poppanalta tai joltakin.
  Auttaisikohan noissa veden kuvaamisessa jokin kovimpia heijastuksia neutralisoiva suodatin? En tiedä varmast kyllä. Ainakin itse käytin keväämmällä pyöröpolarisaatio-suodinta vähän tuollaiseen samaan, se vain ei harmi kyllä sovi uuden objektiivini kierteeseen ja uutta suodinta en ole viitsinyt ostaa kun se oli aika kallis.
  Hieno joki.

  VastaaPoista
 3. Täytyisi kai satsata noihin suodattimiin, kun ei ole vielä tullut hankittua. Kiitos kommenteista ja vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Valokuvaus... on kyllä niin taito- ja taidelaji :) Ja useimmiten kauneus on aina katsojan silmissä; mitä itse pidät "epäonnistuneena" on toisen mielestä ihana ja tavoittelemisen arvoinen "epäonnistuminen" =)
  Kauniita kuvia kertakaikkiaan!!

  VastaaPoista
 5. Heijastuskuvia ihailen, kolmas ja neljäs kuva! Ovat aivan ihania :)

  VastaaPoista
 6. Kolmas, neljäs ja viimenen kuva, niihin jäin kiikkiin, ihanat kuvat!
  Vesi hienon vihreän sävyinen...
  Ja ne on just tommosina kauniita, oikeanlaisena!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset taas ihanista kommenteista.

  VastaaPoista