lauantai 16. huhtikuuta 2011

Mitä kuuluu kevät pellolle
Joutsenia ja merihanhia. Tuuli melkoisesti, mutta ei kylmästi. Joutsenet ruokailivat pienissä ryhmissä ja hanhet tepastelivat joukon jatkona.
Linnut ovat koko ajan varuillaan ja kameran räpsähtely herättää huomion. Ei näitä pääse aukealla pellolla kovin lähelle, aina joku valpas silmäpari huomaa liikkeen.Muutama kurki lentää pellon ylle, kiertelevät, kaartelevat. Näyttää siltä että aikoisivat laskeutua, jalat putoavat alaspäin ja kaulan asento muuttuu.
Räps, räps, jalat nousevat ja kaula jäykistyy, ottavat korkeutta ja häipyvät. Sitä kun on niin innokas, ettei malta odottaa, vaan täytyy hätiköiden räpsiä.

Metsän reunassa on lämmintä, aurinko paistaa edestä ja metsä suojaa tuulelta. Tässä olisi hyvä olla. Yritän tällätä takamusta maassa olevan kaarevan oksan päälle, tietenkin se antaa myöten.
Harmittelen, ettei tullut retkijakkaraa mukaan, taas opittiin jotain.


7 kommenttia:

 1. Höyhenet vaan pöllyää tuulessa.
  Kauniit kuvat ja ihanaa, kurkiakin jo...

  VastaaPoista
 2. Kauniita on kuvat, joutsenet ja kurjetkin ovat niin jylhiä ja jotenkin niin suomalaisia.

  VastaaPoista
 3. Upeita nuo joutsenet. Minäkin tänään kuvasin kurkia, olen ihan haltioissani uuden kamerani kanssa. Hienot kuvat lentävistä kurjista.

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat joutsenista, kevät on sitten ihanaa aikaa niin ihmisille kuin linnuillekin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia uljaista linnuista.
  Lentävät kurjet ovat upeita.

  VastaaPoista
 6. Ai kuinka kivoja kuvia. Ihanasti höyhenet pörhöllään. Olin alkuviikolla kuvaamassa myös joutsenia, mutta oli niin sateinen ja kurja ilma, ettei kuvista tullut mitään. Lisäksi olin täpinöissäni napsauttanut kuvanvakaajan päältä pois, jälki oli sen mukaista:(

  VastaaPoista
 7. Haa, pitkäsääret ovat no näin korkealla. Pitäs minunkin lähteä noille tulvapelloille, niillä näkis nyt pitkäsääriä.

  VastaaPoista