keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Pesään uusi risuPäivä valkeni sumuisena, mutta leutona.
Viereiseen pikku metsikköön harakka pariskunta rakentaa pesää. Voivathan ne kyllä kohennella vanhaa, talven runtelemaa asumustaan.
Pariskunta on useana keväänä puuhastellut pesän rakennus touhuissa metsikössä. Varmuutta ei ole pesinnän onnistumisesta, sillä joinakin kesäisinä päivinä on pikkupoikia pyörinyt "imppujen" kera puiden alla. Toivotaan, että harakat saavat rauhassa hoidella jälkikasvuaan, tuovathan ne oman lisänsä kesän äänimaailmaan.
Tämä kuvassa oleva kuusen latva on mieleinen istuma paikka, siitä näkee kaus. Latvaan pitää istahtaa tähyilemään ympäristöä, ennekuin pesälle uskaltaa viedä uusia rakennus materiaaleja.

4 kommenttia:

 1. Mukava että kuvasit näinkin "epäsuosittua" lintua :) Ja tarviiko niitten poikien aina olla ampumassa jotain... *nimimerkillä kahen pojanviikarin äiti* =))

  VastaaPoista
 2. Ihana!
  Meilläkin tuohon ikkunan taakse latvaan rakentaavat komeaa pesää, ovat molemmat todella ahkeria, kuvaa eivät anna ottaa, ovat liikkeessä koko ajan.
  Mutta kiva tässä on katsella ikkunan takaa ja nauttia niiden touhuista :)

  P.S asutaan ylimmässä kerroksessa ja puun latvat vain näkyy.

  VastaaPoista
 3. Isoon pesään tarvii isot tarveaineet.

  VastaaPoista
 4. Harakka näkee latvasta kauas. Olen huomannut, että se on kuitenkin aika arka lintu. Kuvaaminen ei onnistu ihan helpolla, ainakaan läheltä. Mutta kameralla sen tavoittaa latvasta hyvin.

  VastaaPoista