tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kontteja metsässäEilen oli onni käydä kuvaamassa Tikankontteja ihan aidossa ympäristössä, kiitos siitä oppaallemme, Ullalle.

Suomen kesä on itikoita ja kaikenlaisia inisiöitä täynnä, joten olimme varustautuneet sääskihatuin. Kuvaus kävi suojan läpi, kokemus sekin. Itsellä oli ongelmia sen hatun kanssa, luiskahteli silmille ja oli aina "tiellä", kun haki kuvauskulmia.
Tikankonttien kasvupaikka oli melko vetinen, mutta nyt ainakin osaan varustautua eri olosuhteisiin paremmin. Mukaan olisi hyvä pakata makuualusta, se tuli huomattua myös illan viimeisen kuvauspaikan yhteydessä.
Niin ja koko kuvausarsenaali mukaan, koskaan ei tiedä mitä eteen tulee.


7 kommenttia:

 1. En ole koskaan nähnyt tätä luonnossa.
  Selkeät ja upeat kuvat, mielenkiintoinen kasvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikankontti kuuluu kämmekkäkasveihin, siis kotimainen orkidea.
   En ole itsekkään aikaisemmin luonnossa tavannut, vaikka siellä lapsuuden maisemissa sitä kasvoikin. Eipä tuottanut Tikankontti pettymystä.

   Poista
 2. Hausk kasvi, en ole minäkään nähnyt luonnossa, en oo myöskään nimeä kuullut. Ensin ajattelin että jotain tikan kontteja olitte kuvaamassa ja tämä kukka tuli kylkiäisinä... :)
  Noi kontit on kuin tossupari, ainaskin alimmaisessa kuvassa.
  Loistavat kuvat muuten. Hyvin onnistuit.

  VastaaPoista
 3. Minustakin tämä kukka muistuttaa tossuja. Jos olisin nimiä antamassa, niin tämä olisi kyllä Tikankenkä, muistuttaa paljon Venuksenkenkää.

  VastaaPoista
 4. Onpa hienot kuvat, hienosta kasvista! Pitääkin googlettaa heti lisätietoa, jos vaikka sellaisen jostain löytäisi...;)

  VastaaPoista