sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Melasoma aenea, mikäs se onTäytyisi aina kysyä näistä hyönteisistä sellaisilta, jotka asiasta tietävät. Tämäkin, niin muka varmasti tunnistamani kuoriainen, onkin Idänlehtikuoriainen, Agelastica alni.
laitoin Hyönteisfoorumiin kuvan ja sain salamana vastauksen, kiitos Raakille, joka sen tunnisti. Niin ja vielä sekin, tämä on raskaana oleva, joten suku jatkuu.

Sehän on tietenkin Lepänlehtikuorianien.
Tämä kuoriainen oli helppo jäljittää, sillä näitä pieniä mustia koppiaisia oli yksistään lepän lehdillä ja aika runsaasti paikoitellen.
Kaikki ei ollut tämän kaltaisia, tämä on jotenkin turvonnut ja nuo siivet eivät peitä täysin "vartaloa". Liekö sitten syönyt itsensä tähän kuntoon vai onko muniva yksilö.

6 kommenttia:

 1. Jännän näköinen, ihan kuin olisi turvonnut eikä mahdu enää "liiveihinsä". Ötökkä kesä on pääsemässä viimeinkin vauhtiin, kun ilmat lämpiää. (Sitten viikonpäästä kun mulla alkaa loma...hih)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä täytyy kunnostautua noiden ötökkien parissa, viime kesä jäi väliin.
   Ilmat saisivat kyllä lämmetä, Pohjois-Savoaa oli kyllä hienot säät viikonloppuna, mutta täällä Oulun korkeudella odotti kylmempi rintama. Ei liiku ötökit.

   Poista
 2. Mielenkiintoisen näköinen, "takki" selkeästi kiristää saumoistaan. On se vaan jännä, että aika monelle kasville on joku nimikkoötökkänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla voi olla niin hauskat nimetkin, joten sen vuoksi olis kiva löytää ne.
   Mikähän tämäkin kuoriaisen saa viihtymään juuri lepän lehdillä. Se pieni tutkia taitaa nostaa päätään näin kesä aikaan.

   Poista
 3. Onpas jännän näköinen.
  Kauniin värinen takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kamera sai kuoriaisen takin loistamaan väreissä, vaikka paljaalla silmällä katsoessa näytti vain vaatimattomalta, pieneltä ötökiltä.

   Poista