maanantai 29. huhtikuuta 2013

Järven jäät liikahtivatJäät sitten tänään nytkähtivät pikkaisen rantaa kohden, kovan tuulen avustuksella. Nousivat voimalla rantaan kivien päälle. 
Aika paksulta jää näyttää, mutta kuitenkin se on niin haurasta.
Ei ole järvessä jäiden lähtö niin vauhdikasta kuin joissa.

8 kommenttia:

 1. Luonnon voimat jylläävät. Tuuli se monesti irrottaa jääkannen. Laitureille vaan käy huonosti kun jääkuorma puskee päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tuosta kohtaa jahottanut pari laituria. Viimeisin oli tehty sillä mielin, että pysyy, mutta kuinkas kävikään. Kyllä ihminen toiseksi jää kaikessa viisaudessaankin;)

   Poista
 2. Täällä isojen selkien jäämassat lähtivät tänään liikkeelle. Samaan aikaan kuin viimevuonnakin. On se upeaa seurattavaa jos oikein hyvälle kohdalle osuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden kerran olen saanut seurata hiukan kiivaampaakin järven vapautumista täällä. Tuntui oikein juhlahetkeltä kun havaitsin jäiden liikkuvan. Nousivat tuohon kivikolle, jää helisi kuin lasi, kun se särkyi. Silloin oli aurinko haurastuttanut jäitä niin, että se oli aivan sellaista pillimäistä, nyt on vahvaa siihen nähden.

   Poista
 3. Valtavat on luonnon voimat, kumpa joskus sattuisin kohdalle kuvaamaan.. Upeat kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emileitha;)
   Luonto näyttää aika ajoin voimiaan ja pudottaa ihmisen maanpinnalle, ei me pystytä hallitsemaan kaikkea tällä pallolla.

   Poista
 4. Totta, rannat ovat varsin mielenkiintoisen näköisiä tällä haavaa. Ja totta sekin, että järvissä meno on rauhallisempaa, upeaa kuinkin kummassakin. Ja ajattelehan, pian ei ole jäästä tietoakaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, viikon päästä jäistä ei ole kuin muisto jäljellä. Järven valloittaa vesilinnut ja veneilijät, silloin alkaa uusi vaihde tässä kiertokulussa.
   Nyt odottelen, että jospa järvi tarjoaisi vielä jonkin näytelmän, ennenkuin koko jääkansi häviää;)

   Poista