sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Suhteellisen oikukas päivä

Pilvistä ja koleaa, aurinkoista ja raekuuroja, sopivasti vaihdellen keskenään.
Kävin Patalahdella katselemassa lähinnä lintuja, mutta kamera kulki kyllä mukana. Kuvasaalis ei ollut hääppönen.Virtaavaa vettä löytyi kuvattavaksi myös täältä.
Joitakin pajusirkkuja pyrähteli lentoon. Niillä on melko hyvä suojaväri, joten huomasin yleensä vasta sitten, kun olin karkottanut ne lentoon.
Patalahden ruokometsää, jonka yllä harvakseen lenteli lintuja. Ruskosuohaukka on yleensä kaarrellut ruovikon yllä ja niin tänäänkin. Oli kuitenkin niin kaukana, etten kovin hyvää kuvaa saanut, tämä liitelijä on kalalokki

10 kommenttia:

 1. Mitenkäs tuo virtaava vesi on kuvattu? Siinä näyttää olevan osittain tarkkaa ja osittain virtaus on tallentunut kuvaan. Kuvasin tänään pussitiaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi virtasi esteen yli, ei ollut korkea, siitä kait tuo verkkaisuus. Laitan tähän nuo tiedot mitä olin käyttänyt: aukko f/13, valotusaika 1/80s, ISO 400 ja polttoväli 500mm. Oli pitkäputki ja sillä sai vedestä hyvin lähikuvaa. Olen nyt ottanut RAW-kuvia ja huomannut, että sehän onkin ihan ok, vie vaan niin paljon aikaa käsitellä kuvat;)

   Onneksi olkoon pussitiaisesta, sehän on melkoinen harvinaisuus;)

   Poista
 2. Komeita kuvia, alin on lempparini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo silta oli kyllä oikein helmi tuolla muuten niin vaisulla reissulla;)

   Poista
 3. Alimmainen on n i i n kaunis! Levollinen...Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on, harmaa säiden pieksemä puu on kaunista. Hyvää ja kuvauksellista alkavaa viikkoa myös sinulle;)

   Poista
 4. Keväisiä kuvia vaikka kirjoititkin, etteivät niin hääppösiä. Kyllä ne riittävät hyvin keväästä kertovaan kuvasarjaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle;)
   Olen huomannut, että tämän blogin pitämin on hyvä tietopankki.
   Nyt keväällä tarkastelin, että minkälaisia tuntemuksia ja kuvia on minäkin vuonna samaan aikaan ollut. Kuvien sisältö ja sen jakama tieto on monesti tärkeämpi kuin niiden laatu;)
   Tämähän on kuin julkinen päiväkirja;)

   Poista