tiistai 30. huhtikuuta 2013

Nyt rakennetaan pesää

Sateinen aamupäivä ja kolea, mutta se ei ollut esteenä räkättirastaiden pesänteko kiireille. Eilen jo katselin iltasella kun räksät näyttivät hakevan sopivaa puuta rakentaakseen pesänsä johonkin oksanhaaraan. Tänään sitten käytiin puuhaan ja useamman pariskunnan voimin, tuskinpa kuitenkaan yhteistä pesää oltiin perustamassa;)Nokan täydeltä kerättiin kosteilta paikoilta tarvikkeita ja hyvin näytti nyhtäminen tapahtuvan.

Kosteat tuppaat lennätettiin tulevaan pesään ja taas uutta nokkaan.
Vuoraavatkohan räkätit pesänsä jollakin kuivemmalla materiaalilla vai ovatko sellaisia boheemia luonteita ja ajattelevat, että kyllä se kesä kuivaa. Tuntuu vain, että aika ikävä se olis asettua munimaan kosteaan pesään.5 kommenttia:

 1. Olipas hyvin huomattu tuo rakennus puuha.. Miten lie, kai ne nyt kuiville pehkuille istahtavat.. uskoisin..

  VastaaPoista
 2. Jos ne jotenkin tilkitsevät pesänsä näillä kosteilla ja sitten päälle laittavat kuivaa. Ja kuivaahan se varmaan sitten kesän aikana.En kylläkään yhtään tiedä, millanen on räkätin pesä, mutta eiköhän se sellanen vähän risukasan tapanen kuitenkin ole.

  VastaaPoista
 3. Sitä aikaa se on - Pesänrakentamista...
  Touhua riittää linnuilla pitkälti Toukokuulle.
  Katselin tuota Hailuodon Kalasääksien kotiutumista.
  Se on hyvässä vauhdissa.
  http://kotinetti.suomi.net/saaksi/index.php
  Hyvää Vappua...

  VastaaPoista
 4. Räkätin pesähän on tavallaan kaksikerroksinen, näillä märillä se "muuraa" ulkokuoren ja sitten sisustaa kuivilla heinillä. Tosin sateella pesä kastuu täysin.Olen nähnyt räksän hautovan pesässä joka oli täynnä vettä rankan sadekuuron jälkeen.
  Melkoisia sissejä ovat.

  VastaaPoista
 5. Jospa nämä räkättipariskunnat rakentavatkin kerrostaloasuntoa usealle perheelle, kun monen parikunnan voimin ovat liikkeellä.

  VastaaPoista