maanantai 28. kesäkuuta 2010

Öttiäis jahdissa

Juhannus meni vaihtelevissa merkeissä.
Öttiäiskuvaukseen sää oli aika tuulinen, mutta joitakin sain ikuistettua. Lajeja en oikein tunnista, mutta yritän selvittää, joten kaikkinainen apu olisi tarpeen.
Näitä kuvatessani innostuin ja samalla huomasin kuinka hyvää tekevä vaikutus tälläisella toiminnalla on. Inhoni kaikkea ryömivää ja matelevaa kohtaan laimeni melkoisesti.
Eräs bloggaaja kertoi kiittävänsä hyönteistä ja samanlainen tunne tuli, kun jotkut odottivat tai peräti asettuivat paremmin kuvattaviksi.


Olisiko kaskas, kauniit juhannus somisteet etujaloissa.
Varmennettu kaskaaksi.


Tätä en mene arvailemaankaan, mutta oli tosi hyvä kuvattava. Sain monta otosta, joista oli vaikea valita.
Irma tunnisti tämän petokärpäseksi.Tämäkin on outo lentäväinen.
Gaia tunnisti tämän sylkikuoriaiseksi.
Pieni toukka touhusi ahkerasti korteiden lehdillä. Tämä oli niin suloinen, että kuvasin pitkään. En saanut kuitenkaan mieleistäni kuvaa aikaiseksi.
Irma arveli kyseessä olevan jonkin pistiäisen toukan.


9 kommenttia:

 1. Monenlaista pikku ötökkää kamerallasi olet nähnyt, muuten jäisivät helposti huomaamatta, minulta ainakin. Toukkakuvatkin aivan hellyttäviä!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia ötököistä. Pitäisi joskus kulke ja katsoa niitä kuvaussilmällä. Ovat niin pieniä, että jäävät huomaamatta.

  VastaaPoista
 3. Eihän näitä oikein paljaalla silmällä tahdo erottaakaan, ainakaan kaikkia hienoja yksityiskohtia. Kauniit kuvat sait öttiäisistä ;)

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat! Tuo punainen ''outo lentäväinen'' taitaa olla sylkikuoriainen. Kuvasin sitä ja sen lentoonlähtöä vastikää itsekin.

  VastaaPoista
 5. Kaskas on eka kuvassa, toisessa ehkä petokärpänen. Jos sinä petokärpästä kestät kuvata, kestät vaikka mitä... Jokin pistiäisentoukka lienee tuo pikkuinen söpöläinen. Vai näiden kanssa sinä tuskailit... hyvinhän tuo meni.

  VastaaPoista
 6. Hyvät kuvat olet saanut ötököistä.
  Minä en niitä tunne.

  VastaaPoista
 7. Pikku toukka on kauniin vihreä. En tiennyt, että Suomessakin on kaskaita, aina vähän viisastuu. Kivoja pikku ötököitä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista ja tunnistus avusta,laitoin nimet öttiäisille.

  VastaaPoista
 9. Öttiäistarkkailu on tosiaan hirveän hyvää tekevää, olen ihan samaa mieltä. Pienet ryömijät saavat ihan erilaisen ilmeen kun niitä katsoo niiden omalta tasolta, silmäkkäin. Siellä onkin yhtäkkiä hirveästi jännää ja kaikenlaista kauneutta jota ei ole ennen huomannut.

  Minäkin usein kiittelen öttiäisiä kuvanoton jälkeen. Tosin kiittelen kyllä kaikkea, kiviä ja vettäkin.

  VastaaPoista