keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Tämä on rikollista

Näin voi käydä, kun ihminen on välinpitämätön ja ei ajattele toimintansa seurauksia. Tämä tragedia tuli vastaan juhannuksena. Kolmelle ihmisen huolimattomuus aiheutti kiduttavan kuoleman ja kolme pääsi vapauteen.

Surmanloukku, huolimattomasti jätetty katiska, joka oli ottanut nieluunsa kuusi harakan poikasta.
Räpistely kiinnitti huomiomme, katiskassa oli kolme kuollutta ja kolme elävää poikasta. Nämä kolme olivat pysytelleet hengissä syömällä kuolleita sisariaan. Näky oli melko julma.
Mieheni, joka ei erityisemmin harakoista pidä, tuohtui näystä ja manasi katiskan omistajan alinpaan pätsiin. Aikansa katiskaa pyöriteltyään ja koputuksin ohjaten, pikkuiset pyrähtivät vapauteen . Läheltä alkoi kuulua harakan ääniä, olisko ollut emo seuraamassa vapautusta, sai ainakin kolme lastaan takaisin.

Raadot jätettiin katiskan omistajalle. Luukku suljettiin ja käännettiin suu alaspäin, jotta vastaavaa ei tapahtuisi.

Toivottavasti poikaset löysivät emonsa ja kaikki päättyisi heidän osaltaan hyvin.

6 kommenttia:

 1. Karmeaa!
  Lintujen poikasten lähtiessä pesistään, koko luonto on täynnä uutta elämää. Uteliaita, vaappuvia ja vaaraan joutuvia pikkuisia. Tuo oli kurja loppu harakan poikasille.

  VastaaPoista
 2. Nämä katiskakuolemat ovat järkyttäviä, ihminen ei ikinä opi näköjään. Sakottaa pitäisi ja kalastusoikeudet pois vuodeksi.
  Toivottavasti loput poikasista selvisivät koettelemuksesta

  VastaaPoista
 3. En mäkään välitä harakoista mutta on tuo karseeta. Piittaamattomuus on pahinta... Sopiva rangaistus olis laittaa katiskan omistaja tonne katiskaan yhtä kauaksi aikaa kuin noi harakat.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän siinä mietittiin, että pitäisikö katiska polkea lyttyyn tai sitten laittaa kuva paikallislehteen ja tiedot perään.
  Kyllähän tuosta pitää kuitenkin palautetta antaa, jos sattuu kohdalle.

  VastaaPoista
 5. Aivan karmea juttu. :((

  Harakka on pesimäaikaan rauhoitettu lintu, Tuon voisi ilmoittaa luonnonsuojelurikoksena. Nuo kuvat jo riittänevät todisteeksi.

  VastaaPoista